Monday 5 September 2011

Mintchokladcheesecake med After Eight topping

Jag älskar mint och choklad! Om man sedan mixar ihop dem till en mintchoklad så kan det verkligen inte bli bättre. För inte så länge sedan så fick jag ett infall att jag skulle göra en cheesecake med After Eight men det blev aldrig av. Förrän nu. Jag hittade ett recept på en cheesecake som jag tyckte verkade god och bestämde mig för att ge det min egen lilla prägel. Så det blev en mintchokladcheesecake med After Eight sås.

Recept:
För botten
  • 125g digestive
  • 60g smör
  • 1 msk kakao

För fyllningen
  • 175g mörk choklad med mintsmak, hackad i småbitar
  • 500g Philadelphiaost
  • 150g strösocker
  • 1 msk vaniljsåspulver
  • 3 stora ägg
  • 3 stora äggulor
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1/2 tsk kakao, blandat i en msk varmt vatten
För toppingen
  • 7 After Eight bitar (eller efter smak)
  • 125ml vispgrädde
  • 1 tsk ljus sirap
  1. För att göra bottnen, kör digestivekexen i en matberedare eller krossa i en handduk, blanda i smöret och kakaon tills att smeten är fuktig och klumpig. Lägg i smeten i en form med löstagbar kant och tryck till den så att det blir en jämn botten. Ställ den i frysen medan du gör fyllningen. 
  2. Sätt ugnen på 180ºC och koka upp vatten. Smält chokladen i mikrovågsugnen eller över ett vattenbad. Ställ undan och låt den kallna.
  3. Vispa Philadelphiaosten så att den blir mjuk, rör sedan i sockret och vaniljsåspulvret. Vispa i de hela äggen, äggulorna och gräddfilen. Slutligen lägg i din kakao som du blandat med det varma vattnet och din smälta choklad. Blanda allt till en jämn smet.
  4. Ta ut din form med bottnen i ur frysen. Klä den med ett tjockt lager plastfolie och sedan ett lager aluminiumfolie över det. Det kommer att skydda cheesecaken från vattenbadet.
  5. Sätt din form i en stekpanna eller liknande som tål att vara inne i ugnen. Häll sedan i din chokladsmet. Fyll stekpannan med kokande vatten ungefär så att det täcker hälften av din form. Sätt in allt i ugnen och baka i ungefär 45 minuter. Då ska toppen av cheesecaken vara genombakad men undertill ska det fortfarande vara lite darrande och gummiaktig.
  6. Ta bort aluminiumfolien och plastfolien från formen och låt cheesecaken svalna. När den har svalnat sätt in den i kylen och låt den stå med plastfolie över sig över natten. Ta ut den och ta bort kanten på din form.
  7. Innan du ska servera den så gör din topping. Smält After Eighten, grädden och sirapen. När chokladen nästan är helt smält ta bort skålen från värmen och vispa det till en jämn sås. Låt den svalna lite och servera cheesecaken med såsen
  8.  Njut! =)

No comments:

Post a Comment